CLARAS SÖNER OCH DÖTTRAR 

Grundare: Gitte Hagstedt-Dickson, januari år 2013Min mor Clara födde mig som födde denna idé till gemenskap bland folk, sprungna ur mor Claras generation. 

Presentation

Jag har sedan januari, år 2013, via nätet letat i timme efter timme (puh!) efter folk kring min egen ålder i Linnéområdet. Själv bor jag i Gamla Masthugget sedan 1985. Jag skickade brev till över 1000 personer på över 60 gator till både singlar och duon.

Jag gick ut med en förfrågan om att knyta nya kontakter i sitt närområde och jisses vilken respons, drygt 150 svarade! Och vilka intressanta, spännande och kulturella människor dessa är! Jag träffade alla om c:a 6 personer per gång i Slottsskogen.                                         Vi lärde känna varandra peu om peu och alla är rent lyriska i detta och tycker att det är fantastiskt! Vi är nu alla med i en gruppmail-lista och vi tipsar varandra om allt möjligt, vad som händer eller andra tips eller hjälp, flera eller "på-tu-man-hand",                                                det blir vad vi själva gör det till... 

I juni hade vi, 63 personer, en stor första Fest på Villa Belparc i Slottsskogen med buffé, tal, sång och musik...

Under sommaren blev det, förutom olika promenader bl.a. en guidad visning av ön Björkö och en Skagenresa med övernattning.

I augusti hade vi en Kräftskiva med 40 personer.

Vi har träffats i After Work några gånger och i olika Musikevenemang.

I början av december hade vi hos mig en stor Glöggfest med Luciabesök, till nyår var det hos mig en stor Nyårsaftonsfest, en Valborgsmässoaftonsfest blev det också hos mig med ett besök hos häxorna och elden i Slottsskogen, och så rullar det på...

Och vi har alltid så roligt när vi träffas och vi har ett sådant utbyte av varandra, både i det lilla och i det stora! Och då det är flera som både sjunger och spelar blir det mycket musik när vi träffas!


Vi heter: "Claras söner och döttrar". Det var en av deltagarna som kom på detta fyndiga namn! Jag har redan skrivit en Hyllningssång med samma namn om oss.

Då detta har blivit så populärt har vi redan förgrenat oss utanför Linnéområdet. Vem vet, kanske "Claras söner och döttrar" blir ett myntat begrepp i framtiden...

Även om de flesta av oss redan har många och mycket omkring oss så behöver vi ha vänner inpå knuten och i vår egen ålder! Vi s.k. efterkrigsbarn - fyrtio/femtio-talister blir jättemånga pensionärer och då är det bra att vi har stöd i varandra framledes,                               få åldras tillsammans.Tillsammans blir vi starka och behöver aldrig vara ensamma! När vi nu är så många så finns det alltid någon till hands! Vänskap föder livskvalitet som ger ett mänskligare samhälle!

KRAM från en mycket nöjd och mycket lycklig Gitte 


SÅ HÄR ÄR DET: Hur ska jag få veta om du håller av mig eller ej när du aldrig säger att du älskar mig? Bara det blir sommar...

lyssna: Midsommarafton 2014, Gitte sjunger för oss


Brev mellan deltagarna


- 2013 -UTDRAG UR BREVEN OSS DELTAGARE EMELLAN


Ambitiösa projekt, behöver varandra, imponerande, väldigt trevligt! Håller tummarna!! Hoppas på rejäl utdelning på din enorma satsning - med alla nya vänner! Åh vad jag önskar att ditt initiativ ska få härlig feed-back, såväl för dig själv som för oss andra som nappat!!!   
Ser fram emot att ses!

Fantastiskt jobb du har lagt ner på detta!

Vilken fin lista du har gjort! Kul att läsa om alla. Snart får du väl skaffa en vall-hund! :)

Tack för dina fina presentationer! Vilket enormt jobb du lägger ner, blir imponerad!

Stort tack för idag !!! Så himla trevligt! Jag hade nog rätt stora förväntningar på dig o detta möte men du översteg mina förväntningar med hästlängder. Du är en mycket intressant person och jag tror att vi alla både beundrar dig och är väldigt tacksamma över ditt initiativ.    

Ser fram emot nya spännande möten!

Mänskliga möten är fantastiska! Man vet aldrig, vad som kommer ut av dem.

Det var såå trevligt att träffa nya människor på ett soligt kafé.

Jag tror detta kan bli jättebra och utvecklande för oss som deltar.

Beundrar Ditt initiativ och driv. Tusen tack för Du behövs.SÅ HÄR FÖDDES NAMNET ”Claras söner och döttrar”:


Gitte! Varför inte "Claras söner och döttrar"? Gustaf


Hej Gustaf!

Ditt namnförslag ”Claras söner och döttrar” funderar jag på mer och mer, mycket vackert och snillrikt, ligger fint i munnen! Jag har nämnt det för några och de har glatt utropat: "Jaaa!" Bilden är på min mor Clara och på mig till vänster 

bredvid min tvillingbror Ulf. Jag vill upplysa alla om att det var din idé, är det ok? HA DET BRA ! Vi ses!

Hälsningar från Gitte


Det är OK. Kul! GustafETT ANDRA FÖRSÖK ATT NÅ MÄNNEN DÄR VI HJÄLPTES ÅT


Jag skickade idag iväg "mina" sju brev. Skrattade när jag tänkte på vad envis du är. Så ska det vara.


Bra idé att pusha på grabbarna lite extra!!! Spännande!!! Idag tänker jag skicka iväg breven till mina goa gubbar, hoppas det funkar.Tack för allt du gör.


Självklart gör jag detta, ska bli kul o se om någon nappar hahahaha!


Jag har nu gjort iordning kuverten och kommer att posta dem imorgon fredag, så männen får dem på måndag. Det finns säkert de som kände en viss osäkerhet vid förra utskicket men som nu kommer att ge detta en chans. 

Igår postade jag "mina" brev, så nu får vi hålla tummarna!EN DEL AV MÄNNENS SVAR


Tack för fint brev. Sådana måste besvaras. Jag är ständigt på resa i mitt arbete. Hemma bara under helger, inte alla dock. Men tiden går och jag gillar att ha många vänner. Så jag vill gärna vara med på ett eller annat sätt.


Ursäkta mig att jag inte svarade första gången, det kom en del emellan och sen blev jag nog lite överraskad också!

Kul initiativ; jag tyckte det lät spännande direkt!

Jag är som min egen ungdoms scout; alltid redo!


Tack för ditt initiativ. Och din påminnelse!

Behövdes, för jag har nog slarvat bort ditt första brev. Ja, jag är intresserad, men jag kommer inte riktigt ihåg hur du presenterade dina tankar i första brevet, eller ens vem du är!


.....och varför blir jag inte förvånad av den obalans i svarandet på ditt utskick. ...

alltså : socialt kompetenta kvinnor på ena sidan och på den andra oss män ...

och hur vi fungerar är ju välbekant ... att jag inte svarade beror till stor del på min strutsmentalitet ... Ditt initiativ är vällovligt på alla vis.

Lovar att svara och om ev. medverkan kan pusslas in mellan passen på husmodersgymnastiken kanske det kan komma nåt nyttigt ur det hela?


Tycker det verkar intressant med aktiviteter och kontaktnät för oss i Linné och är gärna med på gruppmail-listan.


Man måste ge allt en chans, så även denna träffpunkt men fullt så desperat är jag inte när det kommer till kontaktskapande. För onaturligt för min smak.

Herrarna runt bordet är trevliga prickar och skulle vi mötas under naturliga former och falla varann i smaken så må det vara hänt men under forcerade former ligger paniken på lur.

Jag har full beundran för ditt hängivna jobb för ensamma själar men då jag inte tillhör den gruppen (ännu) ber jag vördsamt att få utträda ur församlingens vidare sammankomster samt inga framtida mail eller erbjudanden.

Önskar dig och alla ni övriga all framgång på livets krokiga stig.


All lycka i ditt liv framöver! Men det där med ensamma själar få stå för andra än för dem i min grupp, då har du sannerligen inte läst igenom filen med övriga presentationer ordentligt! Så tar jag bort dig från detta. GitteKRAM!FORTSATTA BREV


Det var ju fantastiskt att antalet män snart kan komma i fatt oss kvinnor. Hoppas att de kommer att bli aktiva. Jag får väl sträcka på mig då när det var i alla fall en man från "mina" brev.


:) !!! - ang. männens tillkomst. Oj! Så många män! Det blir väl en dyr prins till dig, Gitte... ;)


Vem hade trott det, kanon, jättekul o häftigt värre!!!!!!!!!!!!! Vad kvinnor kan??????????

Ett stort tack för ditt igångdragande och spirit och en varm kram

Bra jobbat. Kul att du finns och e så oförtröttelig! Tack för ditt tålamod!


Lycka till med vallningen av männen! Vi ser fram emot att få in dem i fållan.


"30 nya män" - "It's raining men, hallelujah!" - behöver du vallningshjälp, Gitte? ;)


Otroligt att du fått så många napp! Önskar dig många trevliga slottskogspromenader!


Stort tack till dej, Gitte (Maria)!!! för initiativ, stor ansträngning att få ihop, som jag nu förstår, större intresserade i vårt område!! För min del blev det en mkt trevlig och inspirerande eftermiddag. Jag hoppas de andra också tyckte det, avslappnat personligt mm.


Tack för din positivitet och allt du gör! Tänk att det finns sådana som du - vilken energi!!!!! Du har gjort ett jättejobb!!!! Vi har TUR i Linné!!! ;-D


Så kul! Tycker detta är ett kanoninitiativ!

Helt otroligt, nu tror jag att det är dax att bilda en hjälpgrupp till dig, eller? Hur skall du hinna, orka rodda allt själv?


Det var trevligt och intressant att träffa dig och de här nya personerna! Där fanns mycket kunskap och olika livsöden. Och du har verkligen många strängar på din lyra (i dubbla bemärkelser). 

Kul att du tog det här initiativet, trots att det måste ligga mycket arbete bakom för dig!!! INFÖR FESTEN PÅ VILLA BELPARC, lördag, 16 juni


Det skall bli jättespännande med 16 juni träffen å resten av detta iniativ!! Ser fram emot allt!


Tack för inbjudan. Det låter spännande och pionjäraktigt. Kommer gärna.


Det är fantastiskt att få vara vän med dig o ditt väsen. Tack Gitte. Kram


Jag ser verkligen fram emot det "stora" mötet, fattar inte att det blev så stort, grattis till dig som drog igång allt detta. Kvinnor kan!!!!


Jag förstår att dina idéer sjuder. Tack för din glädje o inspiration!


Underbart med Singel-Mingel tycker jag...Så vi lär känna fler personer..Och att flytta runt är en jättebra idé, får vi ta med våran mat-tallrik bara..haha..skojar lite...


Oj vad du har energi ;-) Festvåning - tänker du dig speciell klädkod...? Eller är det enkelt, skönt och somrigt som gäller...?


Vad skoj att du kommit i mål med bokningen. Ser verkligen fram emot den 16:e. Vad trevligt det låter!


Otroligt jobb! Bra och varierat låtval. Allsång gillar jag! Tack!

Du är fantastisk! Vill tacka för allt du gör. När jag läste dagens lista blev jag också impornerad av de fantastiska livsöden som är presenterade. Ser fram emot kommande träffar!


Bra jobbat Gitte, en sådan festfixare.Tack!


Gitte! Du imponerar med din arrangörsförmåga!! Och ditt engagemang!


Hej och tack för ditt synnerligen trevliga kontaktbrev !!!

Är sent ute men hoppas kunna få vara med på söndag; vi blir i sådana fall två personer. Hoppas på positivt svar.EFTER FESTEN PÅ VILLA BELPARC, söndag, 16 juni


ETT MEGASTORT TACK TILL ER ALLA FÖR DENNA DAGEN AV VÅRA LIV!

Jag njuter fortfarande! GitteKRAM!


Först vill jag tacka er alla för att jag fick möjligheten att möta er alla underbara människor! Sen vill jag tacka dig Gitte för att du gjorde mötena möjliga. Tack för att jag fått lära känna dig. Så mycket kärlek och omtanke!


Fjärde tacket går till din mor Clara som finns i himlen. Värme


Vilken fantastisk dag, så roligt att få 62 nya vänner, god buffé och jättetrevligt sällskap.. Så himla kul detta var.. Tack alla för en fin fest i glädjens tecken.


EN FANTASTISK PRESTATION AV DIG!!! Imponerad av ditt enorma arbete för att få till det!! ETT HÄRLIGT och LYCKAT, UNDERBART FÖRSTA MÖTE!! STORT TACK!


Det var kul och avspänt på något sätt att träffa människor i sin egen ålder. Bra idé att byta platser även om det tog emot ibland.Jag hoppas verkligen att många av oss bidrar på olika sätt till att vi fortsätter att ses 

och förhoppningsvis har någon stor träff igen framöver.


Stort TACK till dej Gitte. Utan dej hade detta aldrig hänt. Och det gav mersmak.


Tack! Verkligen en fantastisk dag!! Ser fram emot en fortsättning, jag kommer att annonsera efter bridgespelare...


STORT TACK, GITTE!! Och Tack alla underbara människor för en riktigt lyckad eftermiddag tillsammans!! Jag hoppas att vi ses snart igen.


Tack fantastiska Gitte för en mycket ovanlig och rolig eftermiddag! Så många "goa" människor!


Tacket skall du ha, det är en bragd du gjort. Mysigt och så goa människor, icke sångerna att förglömma.


Hej alla! Tack för en magisk stund på Bel Parc i söndags!


Hej!* Tack käraste Gitte för ett strålande initiativ att samla ihop oss alla i vår bästa ålder för en mysig sammankomst. Så många trevliga goa människor, alla på samma plats, denna sommarregniga söndag!


Stort tack till alla nya härliga människor som jag fick förmånen att träffa igår! 

Det största tacket går dock till dig Gitte för ett otroligt arbete med allting!


Det var verkligen en lyckad träff! Över förväntan! Det var en så’n otvungen och naturlig stämning direkt som vi satte oss! Glädjen sitter faktiskt i fortfarande. Detta har du verkligen gjort bra och glatt många!


Vi ses väl till kräftskiva och surströmming för oss norrlänningar! TACK TACK, för den underbara söndagseftermiddagen och ffa din insats till att det blev till!!! Jag vet ingen som skulle klarat detta, stora berömmet ( som jag sa till mina barn).

Och verkligen menar det.KVÄLLSPROMENADER I SLOTTIS, juli


Vad sägs om en stilla kvällspromenad i Slottis vid 21-tiden att avsluta dagen med? Själv har jag både det ena och det andra för mig dagtid men vill gärna träffa er kvällstid! Vore kul att lära känna er mer! Sommarhälsningar från Gitte


För mig var det länge sedan jag satt i ett så varmt och givande samtal som vi gjorde hemma hos X. Gav en inre ro idag.


Alltid lika underbart att promenera med Gitte. Jag kände inte ens blåsten. Hoppas vi ses nästa gång. Sov gott alla små o stora människor.


Härliga möten, roligt och intressant med det lilla mötet för att komma varandra mer inpå livet. Tack, kära ni! Glöm inte att ni finns till för varandra där ute... Vi ses och hörs! Gitte-Kram!FLER SVAR FRÅN FLER, NYA MÄN


Tack för ditt brev. Jag fick en förunderlig känsla när jag läste det. Man kan jämföra känslan vid Gunde Svans berömda "ståpäls", tror jag. Mer tänker jag inte avslöja nu. Bara att jag verkligen ser fram emot att få träffa dig!


Vilket jättekul initiativ med utskicket "Knyta nya kontakter". Kul och spännande initiativ! Jag är gärna med på ett hörn.


Skoj kontaktskapande du har hittat på. Det väcker naturligtvis mitt intresse att lära känna andra i detta område.


Jag fick ditt brev om att knyta nya kontakter i Linnéstaden. Det ser ut att vara ett trevligt initiativ, så jag vill nog också vara med i denna "community".


Tack för ditt brev! Toppen! Jag gillar ditt initiativ väldigt mycket och vill gärna vara med i sällskapet. 


Fick ditt brev och blev nyfiken, är öppen för nya kontakter! Att tillsammans  fixa nya äventyr tilltalar mig, hoppas att detta leder till något positivt för många!


Detta ser jag som ett smart och bra projekt, från din sida; att skicka tusen brev för att sammanföra mer än 100 intresserade!

KONKRETA MÄNNISKOR SKALL KUNNA TRÄFFAS I VERKLIGHETEN, very good! I den abstrakta världen av DIGITALA KONTAKTER är det lätt att få mer än vad man kan tåla. Men verkliga människor av kött och blod har däremot blivit en bristvara, 

kanske. Särskilt personer från den egna åldersgruppen. Och det som framförallt fångar min nyfikenhet är allt det andra som du antyder att den här gruppen av människor skulle kunna hitta på att göra; förutom att gå på fest tillsammans. 

Jag kan se stora möjligheter.Jag gillar både debatter och nära samtal, föredragshållare och utbildningstillfällen med kultur. Såhär ska det självfallet göras, nu för tiden. Helt rätt! Mycket skickligt av dig.


Jag fick brev från dig förra veckan. Och jag blev glad, lite undrande, förvånad men mest imponerad av ditt initiativ. Förvånad över att såpass många har svarat, undrande över att vårt behov av mänskliga kontakter är så starkt 

och glad över att du kontaktade mig. Att skapa nya kontakter är alltid lika värdefullt.


Du Maria (en tjej med ganska otroligt gött driv...). Kul att vi kom i varandras väg!!!FORTSATTA BREV


Du är en riktig pärla och gör så mycket gott och trevligt för många människor! Ur hjärtat!


Jag beundrar din ambition.Trevligt att vara delaktig.


Jag tycker att det, för det första att du tog initiativet, men också att du orkar fortsätta med det du gör, är fantastiskt. En jättestor eloge och ser fram mot en fortsättning.

 

Jag tycker att det var roligt med alla som var hemma hos dig, alla var trevliga o jag blir glad av att vara med o lära känna medlemmar! EFTER BJÖRKÖ, lördag, 10 augusti med Stina


TACK Stina och ni andra för en trevlig, underhållande, lärorik dag på BJÖRKÖ! Det är på träffar som dessa  som vi lär känna varandra så smått. Underbart!


Hej Stina!

Tack för senast! Ett jättefint initiativ! Jag gick mest och myste på Björkö av att få vara med om allt nytt man fick lära sig av dig och även av att jag låg bakom denna bekantskap... Vad mycket spännande vi kan göra tillsammans!

Jag tycker att du var fantastisk som guide med allt ditt kunnande! Att man får improvisera är bara charmigt och det mesta ordnar sig på bästa sätt! Kul hade vi alla! Ja, jag fick ut mycket av det och det gav mersmak...

Vädrets makter kan vi inte rå över men humöret höll vi uppe och den gula jackan värmde så gott, tack! Jag är också mycket imponerad av ön; maten, människorna! GitteKRAM!EFTER KRÄFTSKIVAN I ASKIM, lördag, 17 augusti, 2013


Ett stort tack för en jättetrevlig kräftskiva! KRAM fr Fat Mammy


Så kul det var! En genomtrevlig kväll!


Gitte, du gjorde det igen! Tack! Tack allihopa för fin samvaro i måttlighetens tecken! (skojar bara)


X och jag tackar så väldigt mycket för i lördags. Mycket trevligt, många härliga människor
och en trivsam samvaro. Kul med kräftor, för till dessa fodras speciell dryck sa en gång Albert Engström. 

Tyvärr hade vi en härlig himmel, så vi kunde inte slå klackarna i taket. En minnesvärd afton!


Vill tacka dig för en trevlig kräftskiva ute på Askims festbana. Du verkar vara en klippa på att få till logistiken och inte nog med det, det var ett trevligt framträdande med sång och musik. Jättemycket tack! Verkar vara ett trevligt gäng du har fått ihop.


Ja, tack alla för en underbar samvaro under en bar himmel! Vilken tur att ni alla finns! Vilken tur att vi hade vädrets makter med oss, från början till slut! Vi får göra om det nästa år igen på denna fantastiska, anrika Festplats! GitteKRAMAR!EFTER AFTER WORK på restaurang NORRA HAMNGATAN,

fredag, 4 oktober


Stort tack för senast! Mycket bra! Toppen mat och människor! Detta blir något att se fram emot! Tack så mycket, Gitte! Glada hälsningar FIKA hemma hos Gitte


Det börjar ju likna lite mer 70-talet som jag tror att de flesta saknar i själ och hjärta. "Knytis"? Du vet var du ska sätta in stöten... Vilken kontrast gentemot 25-öringarna med tatueringar och ett halvt kilo skrot i fejan, nutidens kapitalister.


Ja, X och ni andra, strålande var det att få ha er alla här hemma hos mig, underbara ni och tack för allt gott som ni bjöd på! Det gick fort att plocka undan det sista lilla, det mesta hade ni redan fixat, tack igen för ett gott samarbete!

VI SES IGEN PÅ ETT ELLER ANNAT SÄTT! LEV VÄL! GitteKRAM!


Vilken trevlig söndageftermiddag i ditt härliga, charmiga, hem,


Gitte, du är fantastisk! Hoppas vi alla kan ge lite tillbaka till dig!!!


Jo, alla fantastiska mail, det ger ni tillbaka till mig, med råge! Jag svävar på moln... GitteKRAM!


Tack för ditt fantastiska initiativ, din gästfrihet och det mycket trevliga samkvämet. Så mysigt du bor! De allra bästa...


Fantastiskt fint du bor! Du är också helt fantastisk som ger så mycket av din tid o energi o välkomnar alla i ditt fina hem o du dukar så vackert o gör så fint till oss alla!


En härlig söndageftermiddag, mycket gott att mumsa på!


Tack Gitte för en rolig fikastund, du är guld värd!


ÄNGELN I PARADISET! Ja, det är du och du bor ju där!We Ghosts på Tree Doors, torsdag, 24 oktober, 2013


Himmelens bra på Tree Doors igår med We Ghosts! Rakt igenom magisk musik!


.............och allt bara fortsätter och fortsätter med detta underbara gäng.................